1322326 - Nota Reserves en Voorzieningen 2023
Alle bestaande reserves en voorzieningen zijn per einde 2022 doorgelicht. Meerdere adviezen voor aanpassing zijn in de Nota opgenomen. Besluit (Akkoord en door naar Griffie): 1. De Nota Reserves en Voorzieningen 2023, inclusief de hierin opgenomen beslispunten, vast te stellen.
|
1322768 - Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties
Dit bestuurlijk behandelvoorstel gaat over het Koersplan van de regionale Werkgroep Vellig in Afhankelijkheidsrelaties (ViA). Besluit (Akkoord):
|
1324179 - WOZ-bezwaren 2023.
Raadsinformatiebrief
Besluit (Akkoord en door naar Griffie):
In te stemmen met de bijgevoegde raadsinformatiebrief en deze via de Griffie aan de gemeenteraad te verzenden.
1325595 - Raadsinformatiebrief terugbetaling resultaat 2022 ODBN
Raadsinformatiebrief
Besluit (Akkoord en door naar Griffie):
In te stemmen met de bijgevoegde raadsinformatiebrief en deze via de Griffie aan de gemeenteraad te verzenden.
1326019 - Nieuwsbrief projecten SMG juni 2023
Raadsinformatiebrief
Besluit (Akkoord en door naar Griffie):
In te stemmen met de bijgevoegde raadsinformatiebrief en deze via de Griffie aan de gemeenteraad te verzenden.
1326243 - Wijziging centrumregeling BW/MO
De raad heeft geen zienswijze ingediend op de ontwerp-centrumregeling. Vervolgens heeft de raad toestemming gegeven om de gewijzigde centrumregeling vast te stellen. Deze wijziging is nodig om een tussentijdse uitkering van reservegelden te kunnen doen. Voorgesteld wordt om deze gelden in te zetten ten behoeve van een meerjarig inclusieprogramma.
Besluit (Akkoord en door naar Griffie):
- In te stemmen met de wijziging Centrumregeling Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang en aanverwante taken, Regio Meierij en Bommelerwaard 2022-2025.
- Wethouder P. Raaijmakers te mandateren om de centrumregeling te ondertekenen.
- In te stemmen met het inzetten van de extra middelen voor een meerjarig inclusieprogramma, zoals omschreven in het bijgevoegde plan van aanpak.
- Akkoord te gaan met het verzenden van bijgevoegde Raadsinformatiebrief aan de gemeenteraad.
1326332 - Subsidieverwerving
We hebben de ambitie om meer en beter zicht te krijgen op en gebruik te maken van externe subsidiemogelijkheden, zoals Europees, landelijk, provinciaal, waterschappen en fondsen. We willen daarbij graag binnen de vastgestelde doelen van de gemeente Boxtel, de gemeente Sint-Michielsgestel en MijnGemeenteDichtbij beter in staat zijn tot het verwerven van zoveel mogelijk subsidies. Waarbij we er rekening mee houden dat de omvang van de te verwerven subsidie in verhouding moet staan tot de in te zetten middelen. Een externe partij gaat ons ondersteunen bij het onderzoeken en verwerven van de subsidiemogelijkheden. Voor het selecteren van een externe partij is een Europese openbare aanbesteding doorlopen (opdracht directie, zie zaaknr. 1302049). Deze aanbesteding heeft tot resultaat geleid. Er zijn drie overeenkomsten opgesteld, één voor de gemeente Boxtel, één voor de gemeente Sint-Michielsgestel en één voor de GR MijnGemeenteDichtbij. Zo kunnen we per deelopdracht bepalen wie er moet betalen. Zo houden we de lijntjes het kortst. Gemaakte afspraken en de te volgen werkwijze is vastgelegd in het Protocol subsidieverwerving MijnGemeenteDichtbij (directiebesluit, zie zaaknr. 1324249). Er zijn ook algemene werkzaamheden (zoals het subsidieloket) die door de externe partij uitgevoerd gaan worden binnen de opdracht. Voorgesteld wordt om deze via MGD te laten factureren. Via de afgesproken verdeelsleutel (56% Boxtel en 44% Sint-Michielsgestel) wordt de gemeenten gevraagd om hier via de 2e bestuursrapportage structureel budget voor beschikbaar te stellen. Besluit (Akkoord):
|
1326363 - Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Berlicum, Plein 13-15’
Het bestemmingsplan ‘Plein 13-15, Berlicum voorziet in een beëindiging van de veehouderij en een wijziging van een agrarische bestemming naar een woonbestemming ten behoeve van twee woningen. Enerzijds betreft het een herbestemming van de in het voorhuis aanwezige bedrijfswoning van de Rijksmonumentale boerderij Plein 15, naar woning en anderzijds betreft het de toevoeging van een wooneenheid in het achterhuis. Hiermee krijgt de boerderij twee wooneenheden binnen de bestaande bebouwingscontour. Dit advies heeft geleid tot een kleine ambtelijke aanpassing in paragraaf 5.2 van de toelichting van het bestemmingsplan. Omdat het om een informele reactie ging, en een beperkte tekstuele aanpassing, is er geen aanleiding om een nota van wijzigingen op te stellen. Het bestemmingsplan is gereed om ter vaststelling aan de raad voor te leggen. Besluit (Akkoord en door naar Griffie): De raad voor te stellen om:
|
1326403 - Prioriteitennota Samenwerkingsagenda RNOB 2023
Er zijn ontwikkelingen die prioritering in de regionale agenda nodig maken:
Besluit (Akkoord en door naar Griffie): Het volgende vast te stellen:
|
1323049 - Programma volkshuisvesting en wonen-welzijn-zorg Sint-Michielsgestel 2023-2028
|
Sint-Michielsgestel wil een inclusieve gemeente zijn waarin voor iedereen plek is. We werken toe naar een situatie waar jong en oud in de gemeente een huis kunnen vinden dat bij ze past en ze kunnen betalen, ongeacht in welke kern ze willen wonen. Ook tijdens de bewonersinloopavonden en op de stakeholdersbijeenkomst werd dit volmondig onderschreven: “Vitale dorpen” en “Oud kunnen worden in de eigen kern” kwamen eruit als richtinggevende uitgangspunten. Om daarvoor te zorgen moeten we inspelen op de lokale woningbehoefte: extra bijbouwen en het slimmer gebruiken van de bestaande voorraad door bijvoorbeeld woningsplitsing, om de druk van buiten de gemeente ook op te vangen. Betaalbare woningen voor starters en mensen die willen huren voegen we toe. Daarnaast zetten we in op doorstroming, zodat wie dat wil kan verhuizen naar een huis dat geschikt is voor hun leefsituatie – en een huis achterlaat voor andere woningzoekenden. Een deel van onze inwoners wil afstappen van ‘gewoon’ wonen. Ze zouden graag zelf meer regie hebben over de manier waarop ze wonen, door bijvoorbeeld zelf iets te ontwikkelen. Of ze willen graag gemeenschappelijk wonen, door samen te wonen met gelijkgestemden en voorzieningen als een tuin of een ontmoetingsruimte samen te delen. In de toekomst zijn er ook meer mensen in onze gemeente die een vorm van ondersteuning of zorg nodig hebben. In al onze kernen kun je lang en prettig zelfstandig wonen. Met onze inwoners werken we aan positieve gezondheid ten aanzien van lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, dagelijks functioneren, meedoen, zingeving en kwaliteit van leven. Deze inzet voorkomt afhankelijkheid van zorg en bevordert zodoende de zelfstandigheid van mensen met een ondersteuningsvraag. Ook de gemeenschapszin in onze kernen is behulpzaam. Daarvoor vinden we het belangrijk dat zowel jongeren als ouderen kunnen blijven wonen in het dorp waarin ze op zijn gegroeid of al heel lang wonen. Zo zijn bij zorgwoningen alle noodzakelijke voorzieningen binnen tien minuten lopen. Leefbaar betekent duurzaam. Geen hoge energie- of woonlasten, tocht of schimmel, maar een fijn geïsoleerd huis. Onze buurten zijn groen; dat zorgt dat hitte- en wateroverlast verminderd worden en verbetert de gezondheid en het welzijn van mensen. Besluit (Akkoord en door naar Griffie):
|