1322500 - Vaststelling bestemmingsplan Halderse Akkers 5a
Het bestemmingsplan voorziet in de realisering van 4 Ruimte voor Ruimte woningen, de omzetting van een bedrijfswoning in een burgerwoning en de realisering van een Bed and Breakfast accomodatie ter plaatse van een voormalig varkensbedrijf. Op 19 januari 2021 heeft u in een besluit laten weten in principe positief tegenover deze ontwikkeling te staan. Op 29 november 2022 ging u akkoord met de start van de benodigde procedure.
Het ontwerpbestemmingsplan lag aansluitend ter inzage van 16 december 2022 tot en met 26 januari 2023. Er zijn 4 zienswijzen ingekomen. Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn enkele inhoudelijke wijzigingen doorgevoerd naar aanleiding van de zienswijzen.
Het bestemmingsplan ‘Halderse Akkers 5a’ is gereed om gewijzigd vast te worden gesteld door de raad.
Besluit (Akkoord en door naar Griffie):
De raad voorstellen:
- Bijgevoegde Nota van zienswijze en wijzigingen vast te stellen en daarmee de zienswijzen ontvankelijk en deels gegrond te verklaren;
- Het bestemmingsplan ‘Halderse Akkers 5a’, bekend onder de titel NL.IMRO.0845.BP2023BGHALDAKKS5a-VA01, ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan in overeenstemming met de bijgevoegde nota van zienswijzen en wijzigingen gewijzigd vast te stellen;
- Het beeldkwaliteitsplan vast te stellen;
- Geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan omdat het kostenverhaal anderszins is verzekerd doordat met initiatiefnemer een anterieure overeenkomst is aangegaan
1322363 - Monitor Sociaal Domein 2022 SMG
In de Monitor Sociaal Domein 2022 geven we inzicht in de geboden zorg en ondersteuning in de periode 1 januari 2022 tot en met 31 december 2022 op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Jeugdwet en de Participatiewet.
Besluit (Akkoord en door naar Griffie):
- In te stemmen met de Monitor Sociaal Domein 2022.
- De Monitor Sociaal Domein 2022 met bijgevoegde raadsinformatiebrief ter informatie te versturen aan de gemeenteraad.
1320518 - BHIC Jaarverslag en Jaarrekening 2022 en ontwerpbegroting 2024
Het BHIC voert namens de deelnemende gemeenten taken uit voor het ordenen, beheren, ontsluiten en toegankelijk maken en houden van archiefwaardig materiaal. Het jaarverslag 2022 en de jaarrekening 2022 zijn vastgesteld door het BHIC. Het bestuur van het BHIC heeft tevens de ontwerpbegroting 2024 opgesteld. De gemeenteraad heeft een zienswijze gegeven op de kadernota 2024. Met de zienswijze is ingestemd op de kadernota 2024.
Besluit (Akkoord en door naar Griffie):
- Kennis te nemen van het jaarverslag en de jaarrekening van 2022
- In te stemmen met de ontwerpbegroting 2024 en de gevolgen hiervan mee te nemen in onze nieuwe meerjarenbegroting 2024-2027
- De raad te informeren over het jaarverslag en de jaarrekening van 2022
- De raad voor te stellen geen zienswijze in te dienen op de ontwerpbegroting 2024.
1321099 - zienswijze begrotingswijziging 2023 en ontwerpbegroting 2024 ODBN
Recente ontwikkelingen in de CAO en stijging in prijzen en lonen zorgen ervoor dat de begroting van de ODBN 2023 niet meer toereikend is. De ODBN stelt voor om de reeds vastgestelde begroting 2023 te herzien.
De cijfers uit de gewijzigde begroting 2023 zijn het vertrekpunt voor de ontwerpbegroting 2024.
Besluit (Akkoord en door naar Griffie):
Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor het volgende te besluiten:
- Kennis te nemen van de begrotingswijziging 2023 en van de ontwerpbegroting 2024 ODBN en bijgaande zienswijze kenbaar te maken aan het bestuur van de ODBN.
- Kennis te nemen van de bijgevoegde jaarstukken 2022 ODBN.
1321151 - BBV Zienswijze op jaarstukken WSD 2022, begroting 2024 en meerjarenbegroting
De WSD biedt werk aan inwoners die dat zelfstandig (nog) niet lukt en daar hulp en ondersteuning bij kunnen gebruiken. Werk geeft voldoening, structuur, een sociale omgeving en zorgt ervoor dat je mee kan doen in de maatschappij. We hebben van de WSD het jaarverslag 2022, de begroting 2024 en de meerjarenbegroting 2025-2027 ontvangen. Op basis van de stukken die we hebben ontvangen concluderen we dat de WSD erin is geslaagd om 2022 met een positief bedrijfsresultaat af te sluiten. In dit raadsvoorstel formuleren we een zienswijze op de ontvangen stukken.
Besluit (Akkoord en door naar Griffie):
Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor:
- De bijgevoegde zienswijze vast te stellen en deze zienswijze kenbaar te maken bij het bestuur van de WSD.
1321374 - Wijziging centrumregeling BW/MO
De regionale reserve Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang is hoog. De meerjarenbegroting 2023-2026 laat zien dat de reserve door stortingen in de komende jaren nog hoger wordt. Dat is politiek en maatschappelijk ongewenst. Om tussentijdse uitkeringen aan de deelnemende gemeenten mogelijk te maken is een wijziging van de centrumregeling nodig.
Besluit (Corrigeren voorstel):
De gemeenteraad voor te stellen toestemming te verlenen aan het College van Burgemeester en Wethouders om de Centrumregeling Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang en aanverwante taken, Regio Meierij en Bommelerwaard 2022-2025 vast te stellen ex artikel 1, tweede en vierde lid Wgr.
1321977 - Jaarverslag Klachten 2022
De Regeling behandeling klachten MijnGemeenteDichtbij schrijft voor dat de voorzitter jaarlijks alle geregistreerde klachten publiceert in een jaarverslag. De klachtcoördinator informeert hem in dat kader. Met het hierbij aangeboden jaarverslag wordt hieraan voldaan. Met het jaarverslag wordt een cijfermatig inzicht gegeven in het aantal klachten dat MijnGemeenteDichtbij in 2022 heeft ontvangen. Verder is er een onderverdeling gemaakt ten aanzien van de betrokken afdeling, het onderwerp van de klacht en de wijze van behandeling. In het verslag wordt niet ingegaan op individuele klachten.
Besluit (Akkoord):
- Kennis te nemen van het Jaarverslag Klachten MijnGemeenteDichtbij 2022
1309359 - EVZ Schijndelse- en Molenheide loop en Leijgraaf
In het kader van het natuurbeheerplan van de Provincie Noord-Brabant dienen gemeenten en waterschappen zorg te dragen voor realisatie en instandhouding van natte ecologische verbindingszones (EVZ's) langs hiertoe aangewezen watergangen.
Binnen de gemeente Sint-Michielsgestel liggen delen van EVZ Schijndelse- en Molenheideloop en EVZ Leijgraaf. Beide EVZ’s zijn nog niet gerealiseerd. Het provinciale doel is om in 2027 het gehele Natuurnetwerk Brabant (NNB) inclusief de EVZ’s te hebben ingericht.
Voor het inrichten en in stand houden van de genoemde EVZ’s wordt een samenwerkingsovereenkomst afgesloten tussen waterschap Aa en Maas en de gemeente Sint-Michielsgestel.
Besluit (Akkoord):
- Een bedrag van € 128.000 beschikbaar te stellen uit de reserve Groenfonds voor de realisatie van ecologische verbindingszone Schijndelse- en Molenheideloop en Leijgraaf.
- Ten behoeve van de realisatie en het beheer van de ecologische verbindingszones de bijgevoegde samenwerkingsovereenkomst met het waterschap te ondertekenen.