1270218 - BBV Intrekken exploitatieplan Centrum Sint-Michielsgestel 2010
Op 25 februari 2010 stelde de gemeenteraad een bestemmingsplan en een exploitatieplan vast voor het centrum van Sint-Michielsgestel. Het project is inmiddels in uitvoering op basis van het bestemmingsplan. Het exploitatieplan is vastgesteld, omdat bij vaststelling van het bestemmingsplan nog niet alle gronden in eigendom waren van de gemeente of voor de andere locaties nog geen overeenkomsten waren afgesloten. Vrij snel na vaststelling van het exploitatieplan verkreeg de gemeente de resterende gronden in eigendom. Daarnaast zijn in het exploitatieplan geen locatie-eisen opgenomen. Dat samen zorgt ervoor dat het exploitatieplan niet meer toegepast zal worden. De gemeente wil het exploitatieplan daarom intrekken. Het voornemen om dat te doen moet eerst als ontwerpbesluit ter visie gelegd worden.
Besluit (Akkoord en door naar Griffie):
- Het ontwerpbesluit tot intrekking van het exploitatieplan ‘Centrum Sint-Michielsgestel 2010’, op basis van afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht, voor de duur van 6 weken ter visie te leggen.
- De gemeenteraad te informeren via bijgevoegde Raadsinformatiebrief.
1272019 - Ontwerpwijzigingsplan Hoogstraat naast nr. 102 in Berlicum
1272019 - Ontwerpwijzigingsplan Hoogstraat naast nr. 102 in Berlicum Betreft locatie op de hoek van Fonteinkruid en Hoogstraat (plan Beekveld) in Berlicum, kadastraal bekend als BLC, sectie H, nummer 4986, totaal groot 859 m2. Op deze locatie komen vier woningen in de vorm van kleine twee-onder-een-kapwoningen. Twee woningen voor de doelgroep senioren en twee eengezinswoningen voor doorstromers. In het vastgestelde bestemmingsplan: Actualisatieplan “Kommen Berlicum en Middelrode” is voor deze locatie een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Deze wijzigingsbevoegdheid (met voorwaarden) is opgenomen in artikel 27.5 “(Wetgevingszone – wijzigingsgebied 5 (naast Hoogstraat 102)”. Het voorliggende ontwerpwijzigingsplan “Hoogstraat naast nr. 102” voldoet aan de hierin opgenomen voorwaarden. Het ontwerpwijzigingsplan “Hoogstraat naast nr. 102” kan nu in procedure worden gebracht. Besluit (Akkoord):
|
1272223 - Schriftelijke vragen art 39 CDA de energietransitie beperkingen voor de inwoners
Op 3 augustus 2021 hebben wij van de CDA fractie vragen ex art 39 RvO ontvangen over wat de energietransitie beperkingen voor de inwoners inhoudt. Die vragen worden in bijgevoegde conceptbrief beantwoord.
Besluit (Akkoord en door naar Griffie):
- Bijgevoegde concept beantwoording vaststellen en deze via de griffie door te leiden naar de gemeenteraad.
1272429 - Aanbesteden plan-MER omgevingsvisie
1272429 - Aanbesteden plan-MER omgevingsvisie Onderdeel van het opstellen van de Omgevingsvisies voor de gemeente Boxtel en de gemeente Sint-Michielsgestel is het opstellen van twee plan-MER’s. Bij de aanbesteding van de Omgevingsvisies is ervoor gekozen om de MER’s apart aan te besteden. De reden was dat we niet wilden dat de slager zijn eigen vlees zou keuren. Royal HaskoningDHV, het bureau dat Besluit (Akkoord):
|
1272546 - Collegevoorstel art. 39 Dungense Brug
Beantwoording vragen ex art. 39 RvO d.d. woensdag 28 juli 2021 van CDA over 1272546 - Dungense Brug
Besluit (Akkoord en door naar Griffie):
- Bijgaande antwoordbrief vast te stellen en deze via de Griffie te verspreiden
1272568 - Regionaal handelingsperspectief Huisvesting, Integratie en Participatie van internationale werknemers
Het dagelijks bestuur Regio Noordoost Brabant (hierna: RNOB) heeft naar aanleiding van de regiodeal: "Vanuit internationale medewerkers naar nieuwe Nederlanders" het Regionaal Handelingsperspectief Huisvesting, Integratie en Participatie van internationale werknemers” (hierna te noemen RH) opgesteld. Aan alle colleges van B&W in RNOB wordt gevraagd kennis
te nemen van de 47 uitgangspunten in het RH en dit advies als basis te gebruiken voor de ontwikkeling van lokaal beleid. Daarnaast verzoekt RNOB de raad te informeren middels de door haar opgestelde raadsinformatiebrief.
Besluit (Akkoord en door naar Griffie):
- Kennis te nemen van de 47 uitganspunten van het RH.
- Het RH als advies te gebruiken voor de ontwikkeling voor het lokaal beleid.
- In te stemmen met de door RNOB opgestelde raadsinformatiebrief en deze door te geleiden naar de raad
1270240 - Budget kwartiermakers
In 2022 zijn nog zeer beperkt middelen (€ 5.000,--) beschikbaar voor de kwartiermakers in Berlicum en Sint-Michielsgestel. Hun werkzaamheden lopen zeker door tot 31 juli 2022. Daarna is er een vorm van centrummanagement en bijbehorende financieringssystematiek beschikbaar waaruit de kern Berlicum en de kern Sint-Michielsgestel een kwartiermaker/centrummanager kunnen bekostigen. Deze kosten komen op dat moment niet meer voor rekening van de gemeente. Echter tot en met 31 juli 2022 moeten er voldoende middelen zijn voor de kwartiermakers
Besluit (Akkoord):
- Incidentele middelen (€ 50.000,--) beschikbaar te stellen door gebruik te maken van de optie, om in dit specifieke geval, dit item mee te nemen in de eerstvolgende bestuursrapportage, de 2e berap 2021 van Sint-Michielsgestel.
1272801 - BBV Schriftelijke vragen art 39 inrichting van de openbare ruimte in het centrum van Sint-Michielsgestel
Beantwoording vragen ex art 39 RvO dd maandag 9 augustus 2021 van De Gestelse Coalitie over inrichting van de openbare ruimte in het centrum van Sint-Michielsgestel.
Besluit (Akkoord en door naar Griffie):
- Bijgaande antwoordbrief vast te stellen en deze via de Griffie te verspreiden
1272428 - Meer stimuleren afkoppelen regenwater
In juni 2020 startten we samen met Met elkaar voor Mekaar (MevM) een pilot van het afkoppelproject om regenwater te laten infiltreren in particuliere tuinen. Inwoners kunnen gebruik maken van de afkoppelregeling en onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming van 500 euro krijgen van de gemeente en 500 euro van het waterschap. Nadat bij tien woningen de aanvraag is doorlopen, is de gemeentelijke uitvoeringsregeling op een aantal punten aangepast. Daarna is MevM aan de slag gegaan met de actie ‘Regenwater voor nu en later’. Nu hebben de bewoners van ongeveer 75 adressen een offerte ontvangen voor het afkoppelen. Daarvan zijn er maar 20 ingegaan op het aanbod. De rest vond het te duur, want ook met subsidie moeten ze een fors bedrag bijbetalen. Dat hangt samen met de verplichting vanuit de gemeente om de afkoppelvoorziening te berekenen op een hoeveelheid regen van 60 mm in 24 uur. Het voorstel is daarom om de regeling vanuit de gemeente minder streng te maken.
Besluit (Akkoord)
- De hoeveelheid regenwater die bij afkoppelen moet worden opgevangen op het eigen perceel te verlagen van 60 mm per 24 uur naar 30 mm per 24 uur.
- De benodigde aanpassingen aan de regeling en bijbehorende stukken te doen in overleg met MevM, vanwege hun bewonersinitiatief