1328414 - Vaststelling bestemmingsplan Beekveld ong. BLC
Initiatiefnemer heeft het voornemen om een Ruimte voor Ruimtekavel te realiseren op het perceel kadastraal bekend: BLC Sectie L nummer 4282 (groot circa 947 m2), door toepassing van de Ruimte voor Ruimteregeling. De locatie is gelegen op de grens van het buitengebied en het stedelijk gebied. Het verzoek omvat een bestemmingsplanmatige ontwikkeling. Het toevoegen van een Ruimte voor Ruimtekavel past binnen het Provinciaal beleid en sluit aan bij de stedenbouwkundige structuur zoals die is opgenomen voor het onherroepelijke bestemmingsplan Runweg, Poort van Berlicum. Het ontwerpbestemmingsplan “Beekveld ong. Berlicum” heeft van 16 juni 2023 tot en met 27 juli 2023 ter inzage gelegen. Op het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ontvangen. Provincie is in het vooroverleg geraadpleegd en heeft als zodanig geen zienswijzen ingebracht. Waterschap Aa en Maas heeft in haar reactie op de bijbehorende Watertoets enige tekstuele aanpassingen benoemd. Deze tekstuele aanpassingen zijn door de initiatiefnemer overgenomen. Het bestemmingsplan “Beekveld ong. Berlicum” kan nu door de gemeenteraad van
Sint-Michielsgestel worden vastgesteld.
Besluit (Akkoord en door naar Griffie):
- De ontheffing hogere grenswaarde Wet geluidhinder te verlenen.
- De gemeenteraad voor te stellen om het bestemmingsplan “Beekveld ong. Berlicum” vast te laten stellen.
1323528 - Wijziging Algemene plaatselijke verordening vanwege Aanpak ondermijning
Door de provincie Noord-Brabant en de Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland is de ‘Brabantse norm weerbare overheid’ opgesteld. Dit is een gezamenlijke aanpak voor alle Brabantse gemeenten en de provincie om ondermijning en criminele activiteiten te voorkomen. Een actuele APV is een nadrukkelijk onderdeel van deze norm. Gemeenten worden verzocht om minimaal de zogeheten ‘ondermijningsartikelen’ in hun APV op te nemen. In aanvulling daarop is uit overleg met de (lokale) politie naar voren gekomen dat er een brede behoefte bestaat aan het opnemen van artikelen over ‘Drugshandel op straat’ en ‘Openlijk drugsgebruik’. Vanuit het oogpunt van de openbare orde en veiligheid, het beschermen van het woon- en leefklimaat en de volksgezondheid, treden politie en de burgemeester op tegen illegale handel in drugs. Het voorkomen en bestrijden van de ondermijnende en ontwrichtende effecten van drugshandel is dan ook van groot belang.
Besluit (Akkoord en door naar Griffie):
1. In te stemmen met het raadsvoorstel
1329378 - Ontwerp Wijzigingsplan Spijt 49-51 Sint-Michielsgestel
De eigenaar/ontwikkelaar heeft gevraagd de bestemming voor Spijt 49-51 te Sint-Michielsgestel van ‘horeca’ te wijzigen naar ‘wonen’ ten behoeve van het transformeren/uitbreiden van voormalig café “Ons Moeder” met bovenwoning naar 3 levensloopbestendige grondgebonden woningen met (bestaande) bovenwoning. Inmiddels is het ontwerp Wijzigingsplan hiertoe opgesteld, integraal ambtelijk beoordeeld en akkoord bevonden. Het kostenverhaal wordt geregeld in de anterieure exploitatieovereenkomst en planschadeovereenkomst.
Besluit (Akkoord):
- In te stemmen met de anterieure exploitatieovereenkomst en planschadeovereenkomst Spijt 49-51 Sint-Michielsgestel;
- Na ondertekening van de overeenkomsten het opgestelde ontwerp Wijzigingsplan Spijt 49-51 Sint-Michielsgestel ter inzage te leggen;
- Geen Milieueffectrapportage op te stellen, omdat het ontwerp Wijzigingsplan Spijt 49-51 te Sint-Michielsgestel geen Mer-plichtige activiteiten betreft;
- Geen exploitatieplan op te stellen, omdat met de anterieure overeenkomst het kostenverhaal wordt geregeld.
1330182 - Collegevoorstel Participatie mobiliteitsplan Sint-Michielsgestel
Een mobiliteitsplan is benodigd om een strategisch plan te maken voor verkeer en vervoer. Om dit te realiseren, is een adviesbureau ingeschakeld om het mobiliteitsplan te ontwikkelen en het proces te begeleiden. In het proces doorlopen we de volgende stappen:
- Inventariseren en analyseren: in deze fase van het proces verzamelen we zoveel mogelijk informatie over knelpunten in het verkeer. We zetten hier in op raadplegen. Inwoners en stakeholders kunnen hun knelpunten, ideeën en wensen aangeven zodat die in de mobiliteitsvisie meegenomen kunnen worden.
- Toekomstvisie: in deze fase maken we een visie op mobiliteit in Sint-Michielsgestel in 2040. We kiezen ervoor om hierover het gesprek te voeren met stakeholders. Deze fase vraagt om meer expertise en een bredere kijk op het onderwerp. We vragen stakeholders om hierover te adviseren.
- Strategie: op een aantal (nader te bepalen) thema’s vertalen we de visie naar een strategie. Hier kunnen dilemma’s naar voren komen, waarover we in gesprek gaan met stakeholders. Denk aan meer groen vs. meer parkeren. Ook hier vragen we stakeholders om te adviseren.
- Uitvoeringsprogramma: in deze fase maken we een lijst met concrete maatregelen en projecten om de ambities en doelstellingen te realiseren. Hier hoort ook een kostenraming en prioritering/planning bij. We gaan hierover in gesprek met een aantal direct betrokken stakeholders.
Besluit (Akkoord en door naar Griffie):
- Kennis te nemen van de start en opzet van het Mobiliteitsplan Sint-Michielsgestel.
- In te stemmen met de startnotitie participatie voor het mobiliteitsplan.
- Raadsinformatiebrief (RIB) vast te stellen en via de griffie aan de raad te sturen.
1328497 - Raadsinformatiebrief inzake Motie Pachtbeleid 2022
Raadsinformatiebrief Motie pachtbeleid 2022
Besluit (Akkoord en door naar Griffie):
In te stemmen met de bijgevoegde raadsinformatiebrief en deze via de Griffie aan de gemeenteraad te verzenden.