Nieuwe werkwijze gemeenteraad vanaf september 2024

Hoe komt de raad tot een besluit? De gemeenteraad van Sint-Michielsgestel wil zijn besluitvorming nog inzichtelijker maken. Daarom wil de raad onder andere de kwaliteit van het raadsdebat verbeteren. Dit doet de raad door vanaf september de raadsvoorstellen in drie fases te behandelen, namelijk beeldvorming, meningsvorming en besluitvorming. Deze nieuwe opzet biedt de gemeenteraad de mogelijkheid om meer met elkaar in gesprek te gaan. In de nieuwe werkwijze vindt dit plaats in een meningsvormende commissie.

Inspreken

In de meningsvormende commissie, die eens in de zes weken plaatsvindt, kunnen inwoners, zoals je gewend bent, komen inspreken over diverse onderwerpen. Daarna kan de raad hierover met elkaar in gesprek evenals over andere onderwerpen die op de agenda staan. Bekijk de nieuwe planning in ons raadsinformatiesysteem. Daarnaast publiceren wij de agenda voorafgaand aan de commissievergadering op gebruikelijke wijze in weekblad De Brug.

Wanneer je wil inspreken kun je je aanmelden door een e-mail te sturen naar griffie@sint-michielsgestel.nl onder vermelding van jouw naam, e-mailadres, telefoonnummer en het onderwerp waarover je wil inspreken.

Natuurlijk ben je van harte welkom om naast de raadsvergaderingen ook de commissievergaderingen van de raad bij te wonen of te beluisteren via Lokaal 7. De eerstvolgende commissievergadering vindt plaats op donderdag 19 september om 20.00 uur in de raadszaal in Meander. Vervolgens besluit de raad over de raadsvoorstellen op 3 oktober.  

We zien je graag in de raadszaal in Meander!

De gemeenteraad van Sint-Michielsgestel