Rioolwerkzaamheden in Middelrode

Sinds 13 mei dit jaar is de aannemer bezig met rioolwerkzaamheden in Middelrode. Het betreft de vierde en tevens laatste fase van de vervanging van de riolering in een groot deel van de wijk. In 2020 is de eerste fase gestart. Sindsdien is er veel gedaan en veranderd in de omgeving.

Driezeeg en Zandstraat

De Driezeeg, waar een regenwaterriool is aangelegd, is alweer enkele weken open voor verkeer. Tegelijk met de werkzaamheden in de Driezeeg is men gestart met de aanleg en verleggen van kabels- en leidingen in de Zandstraat. Dit is nodig om het nieuwe rioolsysteem aan te kunnen leggen en de straat toekomstbestendig te maken. Na de bouwvak, vanaf maandag 12 augustus, begint de aannemer met het opbreken van de rijbaan vanaf de rotonde richting de Eerste Vijverstraat en verder de Zandstraat in, ter voorbereiding van de rioolwerkzaamheden.

Vervangen van oude rioolsysteem

In een groot deel van de wijk vervangen we het oude rioolsysteem door een gescheiden systeem. Eén buis voor vuilwater en één buis voor regenwater. Hiermee koppelen we het regenwater af. Tegelijkertijd optimaliseren we de omgeving. Zo brengen we nieuwe bestrating aan, verwijderen we overtollige verharding, passen de verlichting aan naar LED, nemen extra verkeersmaatregelen, richten het openbaar gebied opnieuw in en brengen meer groen aan. Klimaat en duurzaamheid zijn hierbij belangrijke speerpunten.

Vragen over de werkzaamheden

De gemeente en de aannemer zijn zich ervan bewust dat de langdurige afsluiting de nodige overlast met zich meebrengt. Wij danken dan ook de bewoners in het betreffende werkgebied voor het getoonde begrip en medewerking tot nu toe. Mocht je vragen hebben over de werkzaamheden in Middelrode, dan kun je contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer (073) 553 11 11

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wist je dat we iedere week een digitale nieuwsbrief versturen met daarin een nieuwsoverzicht? Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief en ontvang het nieuws in de gemeente in jouw mailbox.