Week van de Opvoeding 2024

Van 7 tot 13 oktober vindt de landelijke Week van de Opvoeding plaats, met dit jaar als thema ‘Versterken van het ouderschap’. In Sint-Michielsgestel organiseren Farent, MEE, Bint, GGD en de gemeente Sint-Michielsgestel diverse activiteiten om ouders te ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. 

Extra voorlichtingssessies

Tijdens deze week worden er extra voorlichtingssessies gegeven over onderwerpen zoals bedplassen, angsten, normale ontwikkelfasen, social media gebruik, middelengebruik en weerbaarheid. Deze sessies worden aangeboden aan 10 basisscholen en 4 kinderdagverblijven in de gemeente. Alle activiteiten worden rechtstreeks gecommuniceerd via de kinderdagverblijven en scholen naar de ouders of verzorgers. 

Aanmelden gratis webinars

Alle ouders worden uitgenodigd om gratis deel te nemen aan de webinars die worden georganiseerd in samenwerking met scholen en kinderopvangorganisaties. Onderwerpen zijn onder andere hoe je als ouder je kind rustig kan maken, wat er verandert zodra kinderen 18 worden en spraak- en taalontwikkeling bij kinderen.

Webinar 9 oktober om 19.30 uur
Hoe kan ik mijn kind helpen rustig te worden? 

Heb je weleens het gevoel dat het een hele klus is om je kind te helpen rustig te worden? Dat je steeds opnieuw moet zoeken naar wat werkt en wat niet? Sluit dan aan bij het webinar ‘Hoe kan ik mijn kind helpen rustig te worden?’. Dit webinar wordt aangeboden tijdens de landelijke Week van de Opvoeding en is gericht aan alle ouders/verzorgers met kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Je kunt de online webinar gratis volgen.

Aanmelden webinar hoe kan ik mijn kind helpen rustig te worden.

Webinar 14 oktober van 19.00 tot 20.00 uur
Thema “wat verandert er als mijn kind met een beperking 18 jaar wordt” 

Op maandagavond 14 oktober geeft MEE De Meent Groep online een Webinar met het thema “wat verandert er als mijn kind met een beperking 18 jaar wordt”. Professionals ouders en opvoeders nemen je mee in de veranderingen die er komen wanneer een kind 18 jaar wordt. Je kind is dan voor de wet volwassen. Dat betekent dat je een aantal dingen moet regelen bijvoorbeeld: verzekeringen, zorg, wonen, werken, school en geldzaken. Je kunt de online webinar gratis volgen.

Aanmelden webinar wat verandert er als mijn kind met een beperking 18 jaar wordt

Webinar 15 oktober om 19:30 uur 
Spraak- en taalontwikkeling van het jonge kind 

Sommige peuters hebben al taal tot hun beschikking terwijl andere peuters nog op gang moeten komen. Hoe zit dit? En wat is normaal? Wat als het te traag gaat en hoe herken je dat dan? En op welke manier kun je de (normale) taalontwikkeling extra stimuleren? Dit webinar heeft als doel je te informeren over de spraak- en taalontwikkeling van het jonge kind. Daarnaast komt het onderwerp signaleren van problemen in de spraak-taalontwikkeling aan de orde en worden een aantal handvatten gegeven om de taal van het jonge kind te stimuleren. Ook zal het onderwerp “meertaligheid” kort worden besproken. Je kunt de online webinar gratis volgen.

Aanmelden webinar spraak- en taalontwikkeling van het jonge kind