Derde themabijeenkomst over Zorg, Welzijn en Sociaal Netwerk

In de derde bijeenkomst van de campagne ‘Zinvol ouder worden: senioren Zelf aan Zet’, staan de onderwerpen zorg, welzijn en (informele) ondersteuning centraal. Het is duidelijk dat de vergrijzing in de nabije toekomst heel sterk groeit en dat er daarnaast steeds minder zorgmedewerkers en mantelzorgers beschikbaar zijn. We staan dus voor de vraag en tegelijk de uitdaging: Wat kunnen we meer en langer zelf doen nu de zorgsector zo onder druk staat? Hoe kunnen we ons aanpassen aan een nieuwe toekomst met minder zorg? Wat kunnen we daarin voor elkaar betekenen? Zelfredzaamheid en samenredzaamheid zijn onderwerpen die in deze bijeenkomst zeker aan bod zullen komen.

Presentaties

Er zullen presentaties zijn van:  

  • Thuiszorgorganisaties  
  • Mantelzorgmakelaar
  • Onafhankelijke ouderenadviseur (OCO)    
  • Casemanager dementie

Maar ook gaan we kijken naar de informele ondersteuning vanuit een (sociaal) netwerk. Daarover zullen professionele medewerkers van BINT en Senioren Netwerk Brabant-Zeeland (KBO-Brabant) meer vertellen.

Net zoals de voorgaande drukbezochte bijeenkomsten belooft het weer een heel interessante en zinvolle middag en/of avond te worden, waarvoor we jou van harte uitnodigen.

Aanmelden voor de bijeenkomsten

De bijeenkomsten zijn:

  • Donderdagmiddag 7 november van 14.00 tot 16.30 in de Durpsherd in Berlicum. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: secretaris@bres.nl.
  • Dinsdagmiddag 19 november van 14.00 tot 16.30 in De Meander in Sint-Michielsgestel. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: pwvandenbrink@gmail.com
  • Dinsdagmiddag 26 november van 14.00 tot 16.30 in Litserborg in Den Dungen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: kbo-dendungen@hotmail.com

Bij voorkeur dus graag aanmelden in verband met de voorbereidingen. Uiteraard ben je vrij om naar de bijeenkomst te gaan die jou het beste past qua datum en tijd. Deelname aan deze bijeenkomsten is gratis.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wist je dat we iedere week een digitale nieuwsbrief versturen met daarin een nieuwsoverzicht? Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief en ontvang het nieuws in de gemeente in jouw mailbox.