Eerste steen Het Gastenhuis gelegd

Op woensdag 18 september legde wethouder Lianne van der Aa symbolisch de eerste steen van Het Gastenhuis Sint-Michielsgestel, op het terrein van Villa Overberg. Samen met Gastenhuis-initiatiefnemer en directeur, Annemieke Bambach, en een afvaardiging van andere betrokken partijen werd dit moment feestelijk gevierd. 

Het Gastenhuis opent in juli 2025

Dit kleinschalige thuis voor mensen met dementie opent in juli 2025 en gaat plaats bieden aan twee keer 21 appartementen, waarvan vier voor (echt)paren. Daarnaast komen er twee huiskamers, een open keuken en een tuin rondom.

In Het Gastenhuis staan persoonlijke aandacht, vrijheid en eigen regie voor bewoners centraal. Bewoners bepalen zelf hoe zij leven, met wie zij omgaan en wat ze doen. Mensen richten hun eigen appartement in en kunnen gewoon de deur uit voor een ommetje, boodschap of bezoek. Raakt een bewoner wel eens de weg kwijt? Dan krijgt deze een gps-tracker mee, zodat een medewerker deze bewoner kan ophalen als dat nodig is. In het huis zijn koks die dagelijks vers en gezond koken, samen met bewoners. En bewoners nemen deel aan het huishouden, zolang dat lukt. 

Links: wethouder Lianne van der Aa
Rechts: Gastenhuis-initiatiefnemer en directeur Annemieke Bambach

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wist je dat we iedere week een digitale nieuwsbrief versturen met daarin een nieuwsoverzicht? Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief en ontvang het nieuws in de gemeente in jouw mailbox.