Extra subsidie voor Médèz voor meer activiteiten

De gemeente Sint-Michielsgestel heeft op 27 augustus besloten om extra financiële steun te geven aan Médèz, de muziekschool in Sint-Michielsgestel. Deze eenmalige subsidie van €35.000 zorgt ervoor dat Médèz hun activiteiten kan blijven doen en deze kan uitbreiden, ondanks de stijgende kosten door meer leerlingen en hogere vaste lasten.

Belang van Médèz

Médèz biedt muziek-, dans- en zanglessen aan kinderen en volwassenen, gegeven door professionele docenten in de culturele centra van Sint-Michielsgestel. Wethouder Bert van Druenen: "Médèz is heel belangrijk voor onze gemeenschap: muziek helpt kinderen en volwassenen hun cognitieve vaardigheden te verbeteren en de sociale banden te versterken. En daarbij biedt Médèz een veilige plek voor emotionele expressie en persoonlijke groei. Met extra geld kunnen we ervoor zorgen dat Médèz door kan gaan. In deze tijd is het belangrijk dat we dit soort initiatieven steunen."

Toekomstplannen en uitbreiding

Met de extra subsidie kan Médèz meer mensen bereiken en hun activiteiten uitbreiden. De gemeente blijft projecten steunen die bijdragen aan het welzijn van de inwoners, met als doel een toekomst waarin kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk zijn.

Lees het volledige persbericht.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wist je dat we iedere week een digitale nieuwsbrief versturen met daarin een nieuwsoverzicht? Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief en ontvang het nieuws in de gemeente in jouw mailbox.