Hoe is jouw hartgezondheid? Kom naar het Hartstichting Checkpunt!

Op 21 september organiseert de Hartstichting een checkpunt in de Litserborg in Den Dungen. Van 10.30 tot 16.30 uur kunnen inwoners hier gratis hun bloeddruk, cholesterol en bloedsuiker laten meten. De resultaten en passend advies worden direct meegegeven. Terwijl de volwassenen hun gezondheid laten checken, kunnen kinderen en jongeren zich uitleven op het buitenplein met sportactiviteiten georganiseerd door BINT en thelocalGym. 

Aandacht aan hartgezondheid

Gezondheid is een belangrijk thema in de gemeente. Wethouder Peter Raaijmakers benadrukt: “Het is belangrijk dat we in onze gemeente aandacht besteden aan hartgezondheid. Door lokale initiatieven zoals het Hartstichting checkpunt kunnen we vroegtijdig problemen opsporen en preventieve maatregelen nemen. Dit soort initiatieven brengt mensen samen en maakt het makkelijker om toegang te krijgen tot de benodigde zorg. Door samen te werken aan een gezondere leefstijl, kunnen we proberen een aantal problemen in de toekomst voor te zijn.” 

Wat kun je verwachten?

Het Hartstichting checkpunt is er voor inwoners van Den Dungen en omliggende gemeenten van 18 jaar en ouder. Tijdens deze dag kunnen zij zich laten testen op cholesterol, bloedsuiker en bloeddruk. De Hartstichting, in samenwerking met BINT, 2Diabeat, de gemeente Sint-Michielsgestel en de GGD Hart voor Brabant, zorgt ervoor dat de gemeten waarden op een kaartje mee naar huis worden gegeven, samen met advies dat bij de waarden past. Na de tests is er de mogelijkheid om kennis te maken met het lokale aanbod gericht op gezondheid in Den Dungen. Verschillende professionals zullen aanwezig zijn om te informeren en te adviseren. 

Activiteiten voor kinderen en jongeren

Terwijl de volwassenen hun gezondheid laten checken, kunnen kinderen en jongeren zich vermaken op het buitenplein van de Litserborg. Hier wordt een bewegingsparcours opgezet door BINT en thelocalGym, zodat ook zij een leuke en actieve dag hebben.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wist je dat we iedere week een digitale nieuwsbrief versturen met daarin een nieuwsoverzicht? Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief en ontvang het nieuws in de gemeente in jouw mailbox.